Integritetspolicy

Hört talas om GDPR? Det är en ny dataskyddslag och står för General Data Protection Regulation. Den börjar gälla inom EU den 25 maj och ersätter då i Sverige den tidigare personuppgiftslagen.

För oss på Solhaga är det viktigt att hantera uppgifter med största försiktighet. Vi har inte ändrat några rutiner så allt är precis som vanligt, men vi vill passa på att informera om hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av de data vi sparar hos oss.

Vi sparar dina uppgifter för att du som kund ska få en så bra upplevelse som möjligt. För att du ska kunna ta del av rabatter, erbjudanden och nyhetsbrev.

Den nya lagen innebär att du som kund har rätt att beställa ett registerutdrag med de uppgifter vi har om dig.

Situationer när Solhaga behandlar dina personuppgifter

  • Om du handlar i vår butik kommer butiken och, om du väljer att betala med kort, kommer banken att behandla dina personuppgifter för att kunna hantera köpet.
  • Om du även är en Stammiskund kommer Solhaga att behandla dina uppgifter, t.ex. för att hantera din bonus och för att lämna erbjudanden och dra av kopplade rabatter till dig.
  • Om du handlar via solhaga.se kommer Klarna och Solhaga använda dina personuppgifter för att genomföra kö¬pet. Dina uppgifter lämnas vidare till fraktbolag för att beställningen ska kunna levereras.
  • Om du företräder en leverantör kommer dina kontaktuppgifter behandlas av Solhaga, t.ex. för att kommunicera med dig.
  • Om du söker jobb hos oss kommer vi att behandla de uppgifter som du läm¬nar till oss, t.ex. CV och personligt brev, för att kunna hantera rekryteringsprocessen.

Vem är registeransvarig för dina personuppgifter?

Lars Åkessons Handelsträdgård AB är registeransvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser.

Lars Åkessons Handelsträdgård AB
Slättängsvägen 51
291 62 Kristianstad
Sverige

Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 556505-9796
Momsregisteringsnummer: VAT-NR SE556505979601

Var lagrar vi dina uppgifter?

De uppgifter som vi samlar in från dig lagras i enlighet med gällande lagstiftning.

Vem har tillgång till dina uppgifter?

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Solhaga. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig.


Vilka är dina rättigheter?

Rätt till tillgång:

Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Du kan kontakta Solhaga på kundservice@solhagagarden.com, som skickar dig dina personuppgifter via e-post. Vi kan komma att behöva efterfråga fler uppgifter för att säkerställa att informationen vi lämnar ut går till rätt person.

Rätt till rättelse:

Du har rätt att begära rättelse av dina personuppgifter om de är felaktiga, samt komplettera ofullständiga personuppgifter.

Rätt till radering:

Du har rätt att när som helst radera alla personuppgifter som behandlas av Solhaga med undantag av följande situationer

  • du har ett pågående ärende med kundservice
  • du har en pågående order som ännu inte har skickats eller delvis har skickats
  • du har en obetald skuld hos Solhaga, oberoende av betalningsmetod
  • du misstänks för att ha eller har missbrukat våra tjänster under de senaste fyra åren
  • din skuld har sålts vidare till tredje part under de senaste tre åren eller ett år för avlidna kunder
  • din kreditansökan har avslagits inom de senaste tre månaderna
  • om du har gjort inköp sparar vi dina personuppgifter i anslutning till transaktionen i bokföringssyfte

Önskar du radera dina uppgifter så gör du det enkelt längst ned i våra utskick. Ditt medlemskap avslutas då och alla tillhörande uppgifter raderas inom 30 dagar.

Din rätt att neka till behandling av personuppgifter:

Du har rätt att neka till behandling av dina personuppgifter. Solhaga fortsätter inte att behandla personuppgifterna såvida vi inte kan visa på ett legitimt skäl till processen som går före dina intressen och rättigheter eller på grund av rättsliga anspråk. Dock kan vi behöva begränsa vissa tjänster om vi saknar tillgång till uppgifterna.

Hur kan du utöva dina rättigheter?

Vi tar dataskydd på mycket stort allvar och därför har vi särskild kundservicepersonal som hanterar dina förfrågningar rörande dina rättigheter som anges ovan. Du kan alltid nå dem på kundservice@solhagagarden.com.

Rätt att framföra klagan:

Om du anser att Solhaga behandlar dina personuppgifter på ett oriktigt sätt kan du kontakta oss.

Uppdateringar till vårt integritetsmeddelande:

Vi kan behöva uppdatera vårt integritetsmeddelande. Den senaste versionen finns alltid tillgängligt på vår webbplats.

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats (förstapartcookies) det kan t.ex. vara en filtrering, ett sökresultat eller en kundvagn. Vi analyserar webbplatstrafik, användning (tredjepartcookies) för att göra varje enskild sida bättre för dig som besökare. Cookies kan även utnyttjas av Google, Facebook och andra sociala medier för annonsering av relevanta produkter och information. Ifall du väljer att inte godkänna kommer tredjepartscookies att stängas av. Vi sparar inte informationen längre än nödvändigt, ca 14 månader. Du kan när som helst ändra ditt val i sidfoten.